Homo Ludens Magazine

Homo Ludens Magazine is het tijdschrift voor applied games, vernoemd naar het invloedrijke boek van Johan Huizinga uit 1938. Tegenwoordig is het Nederlandse taalgebied nog steeds toonaangevend op het gebied van toegepaste spellen, en kennis en know-how over games in het algemeen.

In Homo Ludens Magazine lees je over nieuwe ontwikkelingen in de game theorie, innovatieve case studies, en prikkelende meningen van de makers zelf.

Het team achter Homo Ludens Magazine weerspiegelt deze gevarieerde doelgoep. Ruben Meintema is software-ontwikkelaar en onderzoeker van games vanuit een literair perspectief: ook al zijn games producten van het digitale tijdperk, ze komen nog steeds in de eerste instantie voort uit de menselijke verbeelding.

Bartwin van der Pols is zelfstandig communicatie deskundige (Crossbeam Communications) met een achtergrond op het gebied van het inzetten van applied games in de praktijk. Vanuit deze achtergrond was hij verbonden aan internationale netwerken op het gebied van applied games zoals het EU network of excellence Games and Learning Alliance.

De bruisende gemeenschap van Nederlandse en Vlaamse game-professionals zelf is de belangrijkste inspiratiebron van Homo Ludens Magazine. Daarom is iedereen welkom om een Nederlandstalig artikel in te zenden.

Vrienden van Homo Ludens Magazine

Jasper van Vught is verbonden aan de University of Waikato in Nieuw Zeeland waar hij onderzoek doet naar de vormaspecten van geweld in videogames. Daarnaast is hij freelance game designer en is hij een van de oprichters van Homo Ludens Magazine.

Jelger Spijkerboer is organisatieadviseur bij Twynstra Gudde adviseurs en managers, en daarnaast verbonden als docent verandermanagement aan hogeschool Saxion in Deventer. Zijn missie is om mensen tot bloei te laten komen in organisaties. Dat doet hij door te werken aan vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling- en verandering. Zowel in zijn werk als organisatieadviseur als in zijn docentschap maakt hij gebruik van spelsimulaties.

Jephta Peijs is implementatie consultant van applied game projecten bij IJsfontein. Haar expertise is het bewaken van de impact van een applied game, zowel validatie tijdens ontwikkeling als na afloop.

Annemieke Stoppelenburg is adviseur bij Werken aan Talenten, een instelling die talent en veranderingen binnen organisaties begeleidt, o.a. door middel van niet-digitale spelsimulaties. Tevens is zij verbonden aan de Universiteit Tilburg.

Martijn Koops is verbonden als docent aan de Hogeschool van Utrecht, waar hij tevens voortrekker is van het onderzoek naar het gebruik van applied games in de klas. Verder is hij verbonden aan Saganet, en een van de oprichters van Homo Ludens Magazine.